Vinkkejä

Muuttaminen vaatii aikaa

”Muuttaminen on työlästä puuhaa. Palvelemme teitä kokemuksella ja hyvin huolletuilla muuttokalustoilla.”

Muuttamiseen on hyvä valmistautua hyvissä ajoin aloittamalla, koska pakkaaminen jo useita päiviä ennen muuttopäivää. Jos muutettavaa on paljon niin myös muuttoavun kysyminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Muuttoauto kannattaa varata useita viikkoja ennen muuttopäivää.

Pienen yksiön tavaroiden autoon siirtämiseen ja kuljettamiseen kaupunkialueella uuteen osoitteeseen saattaa joskus riittää jopa 4 tuntia. Suosittelemme kuitenkin varaamaan pieniinkin muuttoihin pidempää vuokra-aikaa, jotta turha sählääminen ja mahdollisesti aiheutuvat tavaroiden vaurioitumiset tai rikkoontumiset voidaan välttää. Suurempien asuntojen muuttoon on hyvä varata 24 tuntia tai enemmän.

”Suosittelemme varaamaan pieniinkin muuttoihin pidempää vuokra-aikaa – tällöin säästytte turhalta sähläämiseltä ja vahingoilta.”

Muuttaminen on työlästä puuhaa, joten pitkillä muuttomatkoilla on hyvä pitää riittävästi taukoja varsinkin, jos kuljettaja ei ole tottunut ajamaan koko maallinen omaisuus mukanaan. On myös hyvä huomioida, että pakettiautoilla ajaminen voi olla rasittavaa koska sen melutaso on jonkin verran henkilöautoa korkeampi.

Muuttaessa kannattaa pukeutua oikein, ettei tule liian kylmä tai liian kuuma. Taukoja kannattaa pitää sopivasti, ettei kukaan porukasta väsähdä liian aikaisin. On myös hyvä pitää mielessä, että muuttaminen saattaa olla jossakin tapauksessa stressaavaa ja turha kiirehtiminen vaan pahentaa stressiä.

Useille asiakkaille on tullut positiivisena yllätyksenä se kuinka vaivatonta ja nopeaa muuttaminen pakettiautolla on ollut. Vertailukohtana on ollut perinteinen peräkärryllä muuttaminen.

”Varatkaa vuokratessanne aikaa taukoja varten – tällöin jaksatte myös paremmin suoriutua tehtävästänne.”


Matkan arviointi

Arviomme muuttomatkan pituudesta:

  • Oulu – Tornio – Oulu 300 km
  • Oulu – Kajaani – Oulu 400 km
  • Oulu – Vaasa – Oulu 700 km
  • Oulu – Lahti – Oulu 1100 km
  • Oulu – Turku – Oulu 1400 km
  • Oulu – Helsinki – Oulu 1400 km

Muuttomatkan pituuden arvioinnissa tulee aina ottaa huomioon meno -ja paluumatkan kilometrit. Tämän lisäksi on hyvä laskea jonkin verran extraa kaupunkien sisäisiin siirtymisiin ja tarvittaviin tankkaus paikkoihin. Hyviä työkaluja matkan arviointiin ovat mm. Google Maps ja Eniro (Fonecta kartat).

Kannattaa ottaa myös huomioon että kaikki muutettava tavara ei välttämättä mahdu kerralla samaan kuormaan ja tällöin kilometrejä saattaa kertyä huomattavasti suunniteltua enemmän. Näin käy varsin usein kaupunkien sisäisissä muutoissa, joillon tavaroita ei ole ”ehditty” pakata kunnolla.

”Varatkaa aikaa lisäkuormille sekä kaupungin sisäiseen liikkumiseen.”


Muuttajan muistilista

  • Pakkausvälineet (laatikot, pehmusteet, teippi, tussi, suojamuovit)
  • Muut varusteet: lastin sidonta, nokkakärryt, hanskat
  • Asuntojen siivoamistyökalut
  • Osoitteen muutosilmoitus ja muutoskortti

Tutustu myös Vuokra ja Huolto palveluumme